در باره اسکنرها ( About Scanners )
اسکنر وسیله ای است که امروزه همراه با پرینتر قرار گرفته می شود و کار آن نمونه برداری از فرم ها تصاویر و متون و ذخیره در رایانه و یا پرینت کردن آنها استفاده می شوند اما در زمان های قدیم به صورت جدا گانه بودند و فضایی را اشغال می کردند . شما میتوانید با نصب نرم افزار های مختلف بر روی موبایل خود از دوربین آن به عنوان اسکنر استفاده کنید که دقیقا مانند یک اسکنر عمل می کند.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید از مطالب (اطلاعات) خود یک نسخه دیجیتال داشته باشید و از آن ها حفاظت کنید. اسکن کردن فایل ها یک راه موثر برای انتقال فایل ها از حالت فیزیکی به دیجیتال است مثلا دیجیتالی کردن متن ، تبدیل متن به PDF روشی برای دیجیتالی کردن عکس می یاشد.
در دنیای امروزی اسکنرها نقش مهمی را ایفا می کنند چرا که امروزه اطلاعات زیادی به دیجیتال تبدیل می شود ، برای بهتر فهمیدن این موضوع می توان به فروشگاه ها برای ثبت کالاها ، ثبت مشخصات کالاها در کارخانه ها و کافی نت اشاره کرد. از این رو اسکنرهایی برای مصارف خاصی مورد استفاده قرار میگیرد مثل اسکنر 3بعدی و اسکنر نقشه کشی که در نوع خود کاربرد زیادی دارد.
اسکنرها در سال های 1980 میلادی رواج یافتن و کم کم با پیشرفت اطلاعات آن ها نیز هوشمند تر شدند و قابلیت هایی نظیر :
1- سیستم Ultrasonic
2- سیستم تصویر برداری CIS
3- شناسایی بهتر درایوها در سیستم عامل ها
4- شکل بهتر کشش اسناد را به خود اختصاص دادن ، که با استفاده از این ویژگی ها توانستن نوع دیگری از اسکنر را تولید کنند مثلا اسکنرهای جیبی و یا موبایل های اسکنری (SEUIC AUTOID8R) .
امروزه علاوه بر اسکنرها موبایل های اندرویدی و آیفون ها برای اسکن کردن از برنامه هایی نظیر CamScanner ، PDF Scanner ، QR و Barcode Scanne استفاده می کنند که کیفیت اسکن آن ها نیز به نوع دوربین و قدرت آن وابسته است.
انواع مدل های اسکنر :
اسکنر صفحه تخت یا مسطح، اسکنر استوانه ای ،اسکنر دستی ،اسکنر شیت فد.
اسکنرهای استوانه ای :
این اسکنرها بیشتر در شرکتهای بزرگ چاپ و نشر مورد استفاده قرار میگیرند و دارای کیفیت باور نکردنی هستند. آنها از تکنولوژی لامپ تقویت کننده نور استفاده میکنند در این تکنولوژی، اسناد و تصاویری که باید اسکن شوند، بر روی یک استوانه شیشه ای پیچیده میشوند. در مرکز این سیلندر، یک شعاع شکن وجود دارد که نور منعکس شده را به سه قسمت مساوی تقسیم میکند. هر شعاع نور از یک فیلتر رنگی (سبز، آبی و قرمز) عبور کرده و در لامپ تقویت کننده نور به یک سیگنال الکتریکی تبدیل میشود.
اسکنر دستی :
تکنولوژی اولیهٔ ساخت این اسکنرها، مشابه اسکنرهای صفحه تخت است، با این تفاوت که به جای استفاده از موتور برای حرکت، از نیروی انسانی استفاده میکنند. با وجود اینکه سرعت اسکن آنها بالاست، ولی تصویری با کیفیت کمتر ایجاد میکنند. از این اسکنرها معمولاً در طراحی صنعتی، بررسی و آنالیز کردن و وسایل پزشکی استفاده میشود.
اسکنر شیت فد :
این اسکنرها نیز شبیه اسکنرهای صفحه تخت هستند، با این تفاوت که به جای هد اسکن کننده، سند حرکت میکند و معمولاً برای اسکن کردن متون و اسناد مورد استفاده قرار میگیرد.